Complicații acute ale diabetului zaharat
COMPLICAȚIILE CRONICE ale diabetului zaharat: complicații microvasculare – complicații datorate afectătii microvasculare, ireversibile, cu evoluție și agravare progresivă, în general lentă sub influența hiperglicemiei în combinație cu factori de risc asociați ca fumatul, HTA, hipercolesterolemia.Complicațiile diabetului zaharat se manifestă cronic (pe termen lung) și acut (pe termen scurt). În majoritatea cazurilor, complicațiile cronice apar după aproximativ 10 ani de la diagnosticarea bolii. Retinopatia diabetică, neuropatia diabetică – tulburări ale sistemului nervos - , piciorul diabetic, precum și infecțiile urinare se numără printre cele mai frecvente complicații cronice. Diabetul nediagnosticat sau slab controlat poate duce la complicații acute.29 Ian 2009 Tratamentul corect al diabetului zaharat, cu menţinerea glicemiei la este piciorul diabetic, o complicaţie la care concură alte complicaţii: .Complicații ale diabetului zaharat de tip 1. Complicațiile sunt împărțite în acute și cronice. Pacienții cu diabet zaharat tip 1 se tem cel mai mult de problemele cu rinichii, vederea și picioarele. Această boală afectează aproape toate sistemele corpului.
Tanarea cu diabet zaharat
COMPLICAȚIILE CRONICE ale diabetului zaharat: complicații microvasculare – complicații datorate afectătii microvasculare, ireversibile, cu evoluție și agravare progresivă, în general lentă sub influența hiperglicemiei în combinație cu factori de risc asociați ca fumatul, HTA, hipercolesterolemia.Diagnosticul diabetului zaharat se bazează pe determinare glicemiei din sângele venos, de preferință dimineața pe nemâncate. Trei valori ale glicemiei peste 126 mg/ml luate în zile diferite pun diagnosticul de diabet.Complicatiile cronice ale diabetului zaharat sunt datorate uneia sau ambelor modificari fiziopatologice descrise mai jos: - ateroscleroza - depunerea de placi aterosclerotice la nivelul peretilor vaselor sanguine care devin rigide si se pot obstrua.Diabetul zaharat (DZ) este una dintre cele mai răspândite boli de pe glob şi cea mai frecventă boală din patologia endocrină. Se caracterizează prin tulburări ale întregului metabolism (proteic, lipidic, glucidic, hidro-electrolitic și acido-bazic), în principal afectând metabolismul glucidelor.
Some more links:-> Desemnarea testelor de sânge pentru zahărul de decriptare
În cazul diabetului zaharat de tip 1, transmiterea ereditară joacă un rol important. Cu toate acestea, mulți dintre bolnavi nu au antecedente familiale de diabet insulino-dependent, experții afirmând că și factorii de mediu, alături de stilul de viață, pot fi factori declanșatori ai acestei.Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent - Diabetul non-insulino-dependent (DZ de tip II) apare atunci cand pancreasul secreta cantitati insuf.Descoperi nu numai ce este diabetul, ci care sunt cauzele apariției diabetului de tip 1 și 2, cum se manifestă, cum ne inoportunează viața, dar mai ales ce mijloace și resurse avem la dispoziție pentru a-i face față și pentru a duce o viață normală.*.Spre deosebire de complicațiile acute care pot apărea la diabetici (cetoacidoză, comă hiperosmolară, hipoglicemie), cele cronice nu sunt imediat amenințătoare de viață dar asociază o morbiditate și mortalitate crescută. Complicațiile cronice ale diabetului zaharat.
-> Folclor mod de a reduce zahărul din sânge
Dacă organismul nu produce suficientă insulină pentru a transporta glucoza în celule, creşterea glicemiei sanguine şi scăderea cantităţii de glucoză din celule determină simptomele şi complicaţiile caracteristicile diabetului zaharat.Complicații ale diabetului zaharat de tip 1 Complicațiile sunt împărțite în acute și cronice. Pacienții cu diabet zaharat tip 1 se tem cel mai mult de problemele cu rinichii, vederea și picioarele.Complicaţiile acute ale diabetului zaharat sunt cetoacidoza diabetică (coma diabetică acidocetozică), coma hipoglicemică, coma diabetică hiperosmolară şi acidoza lactică. Primele două sunt cele mai frecvente.Manifestarile clinice ale complicatiilor diabetului depind de localizarea leziunilor care au produs aceste complicatii. Macroangiopatia diabetica (Cordul si vasele mari) Pacientul prezinta dureri toracice (angina) sau dureri la nivelul membrelor inferioare declansate de efort (claudicatie intermitenta).
-> Tratamentul cu nefropatia diabetică
31 Aug 2006 Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent - Diabetul non-insulino-dependent (DZ de tip II) apare atunci cand .Toate acestea sunt câteva idei care să vă ghideze în lupta zilnică împotriva efectelor diabetului zaharat. Ele sunt doar un cadru al soluțiilor propuse în cartea Tămăduitorul Diabetului – Regimul Perfect care aduce un aport semnificativ de informație utilă.Clasificare. A. Complicatiile acute. Hipoglicemia si coma hipoglicemica; Coma diabetica cetoacidozica; Coma diabetica hiperosmolara .ȘCOALA DOCTORALĂ. TEZĂ DE DOCTORAT. - Rezumat -. ”COMPLICAȚIILE CRONICE LA PACIENȚII. CU DIABET ZAHARAT TIP 1”. - studiu epidemiologic.
-> Rezultatul testului de zahăr din sânge
7 Sept 2006 Complicatiile cronice ale diabetului zaharat sunt datorate uneia sau ambelor modificari fiziopatologice descrise mai jos: - ateroscleroza .Complicatii acute. 1. COMA CETOACIDOTICA. Este forma de debut (inaugurala) la copii, adolescenti, tineri cu DZ tip I (juvenil). Apare la circa 30 de zile de la debutul bolii, in cazul in care nu s-a inceput tratamentul.Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent - Diabetul non-insulino-dependent (DZ de tip II) apare atunci cand pancreasul secreta cantitati insuf.Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Hormonul numit insulină permite celulelor corpului să folosească glucoza ca sursă de energie.
-> Peptide tratament diabet
13 Sept 2012 Cele mai grave complicatii, posibil letale, sunt cele acute. Acestea apar prin scaderea sau cresterea marcata a nivelului de zahar in sange .Diabetul zaharat (DZ) este una dintre cele mai răspândite boli de pe glob şi cea mai frecventă boală din patologia endocrină. Se caracterizează prin tulburări ale întregului metabolism (proteic, lipidic, glucidic, hidro-electrolitic și acido-bazic), în principal afectând metabolismul glucidelor.Complicații cronice ale diabetului zaharat Hiperglicemia persistenta întâlnita la pacientii diabetici neglijati terapeutic sau la care nu se reuseste un control bun al glicemiei duce în timp la complicatii cronice.Hiperglicemia persistenta întâlnita la pacientii diabetici neglijati terapeutic sau la care nu se reuseste un control bun al glicemiei duce în timp la complicatii .
Complicații acute ale diabetului zaharat:
Rating: 576 / 792
Overall: 880 Rates